bybente

SMALL TALK

ANTIBAC og SÅPE

Det går unna med antibac og såpe for tiden. Vi spriter og vasker mer enn noen gang, og butikkhyllene bugner ikke akkurat med disse produktene. Det har blitt en mangelvare mange steder, og enkelte butikker ser sitt snitt til å sette opp prisene ganske kraftig.

Det er en pågående diskusjon, dette med antibac ELLER såpe. Det kan virke som om antibacen vinner, det kan nemlig ikke være noe som slår skikkelig desinfiserende, som i tillegg lukter stramt av det vi forbinder med rent.

Antibac er bra. Men… såpe er bedre.

Jeg sier ikke det bare fordi jeg lager såpe. Faktisk har jeg bedde deler. Og bruker begge deler. Men det er viktig å vite HVA som er forskjellen, og hvorfor vi må bruke såpe. Også.

Illustrert Vitenskap har skrevet om HVORFOR såpe er best. Les det ved å klikke HER.

Jeg har ikke satt opp prisene, de er alltid høyere enn såpestykkene du får på butikken. Dette fordi de er fullstappa med BARE naturlige oljer, ikke har noen tilsetningsstoffer (e-stoffer mm), og fordi de er håndlaget.

I disse tider vil jeg gjerne anbefale de med geitemelk. Dette fordi pH’n i geitemelk er lik pH’n i huden vår, og det er fettstoffer i geitemelken som trekker inn i huden og mykgjør den. Favoritten min er WINTER WONDELAND. Dette fordi den har litt ekstra geitemelk, og fordi den er luktsatt med kamomille, som sies å ha en litt “beroligende” effekt.
Såpen er også tilsatt litt aktivert kull, som detoxer (renser) huden.
Klikk HER for å sjekke ut såpen.

Have any Question or Comment?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *